Zonwering prijzen
Je bent op zoek naar de beste keuze in zonwering voor jouw woning? Er bestaan veel verschillende soorten zonwering, zo kun je kiezen uit binnen- of buiten zonwering. Informatie over verschillende soorten zonwering en een overzicht van alle zonwering prijzen vind je op deze pagina.

Meer informatie over de kosten van zonwering

Binnen- of buiten zonwering? Binnen zonwering wordt aan de binnenkant van het raam geplaatst en is hierdoor automatisch een belangrijk onderdeel van het interieur. Zo profiteer je niet alleen van de zonwerende werking, ook dient het als raamdecoratie. Binnen zonwering is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar en dus altijd aan te passen aan jouw persoonlijke wensen. Binnen zonwering stopt de zonnestralen pas wanneer ze in het huis zijn, wat betekent dat de warmte ook al binnen is. In de zomer is buiten zonwering dus ook effectiever om uw woning koel te houden. Terecht voor buiten zonwering, zoals rolluiken, maar ook voor screens voor binnen Zonwering is een behoorlijke investering, dus u wilt er wel zeker van zijn dat u de juiste keuze maakt voor uw woning. Buiten zonweringen bieden een effectieve warmtewering, omdat ze de zonnestralen blokkeren voordat deze uw raam bereiken en uw kamer opwarmen. Het is dus minder effectief als buiten zonwering, maar als je opzoek bent naar een goedkopere oplossing en iets dat je gemakkelijk zelf kunt monteren, dan kun je het beste kiezen voor binnen zonwering.   Meer informatie over de kosten van zonwering

Soort zonwering

Prijzen per zonwering incl. btw

Breedte

Jaloezieën € 90 - € 600 1 - 3 meter
Screens € 150 - € 270 1 - 3 meter
Zonnescherm € 170 - € 1.050 1 - 5 meter
Uitvalscherm € 170 - € 690 1 - 4 meter
Knikarmscherm € 650 - € 1.050 4 - 5 meter
Shutters € 300 - € 1.400 1 - 3 meter
Markiezen € 340 - € 750 1 - 5 meter
Bediening Prijzen Prijs afhankelijk van
Bediening € 35 - € 250 Handmatig of elektrisch
Montage Prijzen Prijs afhankelijk van
Montage € 50 - € 200 Type zonwering

Handmatige of elektrische bediening

Het elektrische zonnescherm is voorzien van een motor die u eenvoudig kunt bedienen met een schakelaar. Dan kan een afstandsbediening een fijne uitkomst zijn, omdat u meerdere zonneschermen met één afstandsbediening kunt bedienen. Als u het geen probleem vindt om uw zonnescherm handmatig open en dicht te doen is dit een goede keuze voor u. Het grootste voordeel van een zonnescherm met handmatige bediening is de prijs. De prijs voor een knik arm scherm van 5 meter breed met elektrische bediening ligt gemiddeld rond de € 1.250, exclusief montage. De meeste mensen die aluminium en stalen rolluiken kopen, kiezen voor elektrisch bedienbare rolluiken omdat dit beide zware materialen zijn in tegenstelling tot kunststof. Dan kunt u beter kiezen voor stalen of aluminium rolluiken. Door rolluiken sluit u dat gedeelte van de woning af waardoor u in alle rust kunt doen wat u wilt, zonder dat de hele buurt ervan op de hoogte is.

Zonwering prijzen: Montagekosten

Zo is binnen zonwering over het algemeen een stuk makkelijker zelf te plaatsen dan buiten zonwering. Uiteraard kunt u besparen op de montagekosten door te besluiten om de zonwering zelf te plaatsen. Zo liggen de montagekosten van shutters met handmatige bediening lager dan die van een knik arm scherm met elektrische bediening. De montagekosten van zonwering verschillen per soort zonwering, bediening en per specialist. Handige bespaar tip: Heeft u meerdere zonneschermen aangeschaft of willen uw buren ook zonwering laten plaatsen? Vergeet dan niet om de montagekosten in de totaalprijs mee te nemen. Tot slot kan je er ook nog rekening mee houden dat er voor een zonwering ook nog heel wat extra kosten in rekening gebracht kunnen worden. Wil je met andere woorden de kosten voor jouw zonwering met zekerheid zo beperkt mogelijk houden en heb je er geen probleem mee dat dit enigszins ten koste gaat van het comfort waar je op kan rekenen? Heb je er al eens aan gedacht om offertes aan te vragen bij meerdere bedrijven die voor jou een dergelijk zonnescherm kunnen plaatsen?  
Soort zonwering Gemiddelde montagekosten per zonwering, incl. btw
Shutters € 50 - € 150
Jaloezieën € 75 - € 110
Lamellen € 70 - € 85
Rolgordijnen, plissé gordijnen en vouwgordijnen € 70 - € 90
Markiezen € 80 - € 150
Screens € 100 - € 150
Uitvalscherm € 170 - € 250
Knikarmscherm € 200 - € 300
Inmeten zonwering + € 30 - € 50
Voorrij-/bezorgkosten + € 30 - € 50
Plaatsen op 1e verdieping + € 20 - € 50
Plaatsen op 2e verdieping + € 70 - € 75
 

Shutters

Shutters worden volledig op maat gemaakt en passen hierdoor op ieder type raam, ook ramen met speciale vormen. Alle raamdecoratie shutters, ook wel bekend als American Shutters, die je bij Raambekleding kunt kopen worden op maat gemaakt. Raam shutters worden standaard in een recht frame gemonteerd, maar kunnen ook op maat worden gemaakt voor ramen met speciale vormen.

Jaloezieën

Met een keuze aan matte en glanzende afwerkingen kan je met deze prachtige collectie gelakte houten jaloezieën kiezen tussen helder wit, zacht neutraal, warm grijs en hedendaags zwart, passend bij de stijl van je huis en het verfijnde afwerking geven

Lamellen

Ben je op zoek naar goedkope lamellen? Dan is de aluminium jaloezie de raambekleding die het best match met jouw budget. Past de aluminium lamellen niet helemaal binnen jouw interieur? Denk dan aan onze hout look PVC jaloezieën.

Rolgordijnen, plissé gordijnen en vouwgordijnen

Naast controle over de lichtinval heeft u met plissé gordijnen ook controle over uw eigen privacy. En omdat onze plissé gordijnen voor dakramen in dezelfde kleuren en kleurstijlen verkrijgbaar zijn als onze gewone plissé gordijnen, kunt u alle ramen in een ruimte van eenzelfde soort gordijn voorzien. Niet ieder gordijn is geschikt voor dakramen, maar plissé gordijnen zijn dat zeker wel. Zo worden de vouwgordijnen op maat voorzien van hoogwaardige stoffen en luxe systemen. Kant en klare vouwgordijnen zijn leverbaar in transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stoffen. Vouwgordijnen zijn leverbaar met verduisterende, lichtdoorlatende en transparante stoffen. Als je bestaande rolgordijnen vervangt door een rolgordijnen van dezelfde maat, meet dan de rolgordijnen (inclusief de beugels) en kies voor de pasvorm 'op het kozijn', dan maken wij er een van dezelfde grootte.

Markiezen

Markiezen zijn zonneschermen die door hun dichte zijkanten de zon aan drie kanten uit uw woning weren. Wilt u uw nieuwe markiezen door ons laten inmeten en monteren? Markiezen worden vaak gezien op oudere, wat statige panden, maar passen ook prima bij een moderne woning. Kies voor gekleurde sierbanden of gegolfde sier volanten en geef uw huis een unieke en verzorgde uitstraling.

Screens

Zoekt u een zonwering die naast bescherming tegen de zon ook privacy biedt, dan zijn screens een goede keuze voor u. Een fijne eigenschap van screens is namelijk dat er overdag niet naar binnen gekeken kan worden maar u het zicht naar buiten behoudt. Naast de afmetingen bepaal jij de profielkleuren, doekkleur en bediening en maak je de rits screens volledig naar jouw wens. Bij het bestellen van screens en ritsscreens heeft u keuze uit verschillende soorten bediening. De screens zonwering collectie biedt uitgebreide keuze aan zowel mogelijkheden en modellen als de uitvoering en montage.

Uitvalscherm

Dit betekent dat het uitvalscherm aan de onder- en bovenzijde open is. Afgezien van een af watering slip aan de bovenzijde, wordt het doek van het uitvalscherm maar beperkt beschermd. Cassettes zijn verkrijgbaar in een open systeem en een semi-cassette. U kunt ze plaatsen op plekken waar geen vrije uitloop noodzakelijk is. Uitvalschermen houden niet alleen de zon en de warmte buiten maar geven ook een fraai uitstraling aan uw woning.

Tips voor het maken van de juiste keuze in zonwering

Goede zonwering is een aanwinst voor je woning. Je kunt er eigenlijk het hele jaar door van genieten en  daarom zeker de investering waard. Als je een grote investering doet, wil je natuurlijk niet te veel betalen of een verkeerde keuze maken. Bekijk de tips die de aankoop gemakkelijker maken.
  1. Bekijk welk type zonwering het meest geschikt is voor jouw situatie Ben je op zoek naar zonwering voor de zomer en heb je een schaduwrijke tuin? Kies dan voor een knikarmscherm. Ga je liever voor multifunctioneel en kies je in de zomer  voor verkoeling en in de winter voor warmte? Ga dan voor de rolluiken, gordijnen of shutters. Door te kiezen voor beste zonwering die overeenkomt met jouw wensen voorkom je een miskoop.
  2. Vergelijk de prijzen van meerdere specialisten Zonwering is een investering in je woning. Je bent bereid hier geld aan uit te geven, maar je wilt er natuurlijk niet te veel voor betalen. Vergelijk daarom de  prijzen van verschillende aanbieders, zodat je zeker weet dat je niet te veel uitgeeft. Op Homedeal vergelijk je gemakkelijk offertes van verschillende zonweringspecialisten. Vraag hier tot 4 zonweringoffertes aan en kies de beste specialist voor jouw opdracht.
  3. Bedenk welke zonwering het best past bij jouw stijl Zonwering schaf je aan om er jarenlang van te genieten. Het is daarom belangrijk dat je eerst goed nadenkt over de uitstraling van je zonwering. Kies je voor tijdloos of modern? Houd rekening met de stijl van je woning en de inrichting, maar denk ook na over toekomstige veranderingen in je interieur.
  4. Investeer in een domoticasysteem Kies je voor buitenzonwering? Verleng dan de levensduur van je zonnescherm door te investeren in een domoticasysteem. Een domoticasysteem beschikt over wind en/of windsensoren, waardoor het zonnescherm automatisch sluit bij regenval of harde wind.