Kunststof kozijnen prijzen
Bent u op zoek naar nieuwe kozijnen voor vaste ramen, draairamen, draaikie pramen, achterdeuren, openslaande deuren, tuindeuren, balkondeuren of zoekt u een kunststof schuifpui? De kunststof en houten kozijnenfabrieken zijn geselecteerd op hun deskundigheid, zodat zij altijd optimale kwaliteit van de kozijnen kunnen garanderen. Er wordt vaak voor kunststof kozijnen gekozen omdat de aanschafkosten een stuk lager liggen dan bij aluminium of hardhout. Je kunt de prijs berekenen van kunststof kozijnen door de maten in te voeren, het type profiel en kleur te kiezen, het type HR++ glas te selecteren en opties toe te voegen als rolluiken, roeden of ventilatieroosters. Met de juiste kunststof of aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien en een dakkapel maakt u uw woning inbraak veiliger, behaaglijker én bespaart u ook nog eens op de stookkosten.  
H x B in cm Prijs raamkozijn Prijs van dubbelglas Totaal Prijs excl. montage
30 x 30 € 60,00 € 10,00 € 70,00
60 x 60 € 100,00 € 25,00 € 125,00
120 x 80 € 130,00 € 50,00 € 180,00
180 x 120 € 170,00 € 110,00 € 280,00
240 x 240 € 250,00 € 490,00 € 740,00
  Meer informatie over de kosten van zonwering

De plaatsing

Als u graag nieuwe houten kozijnen wilt laten plaatsen in uw woning dan is het raadzaam om de montage uit handen te geven aan een erkende vakman die hier ervaring in heeft. Wanneer je nieuwe kozijnen wil laten plaatsen op een verdieping hoger dan de tweede, moet er over het algemeen gebruik gemaakt worden van een kraan. Het soort raam is ook een van de factoren die de totaalprijs voor plaatsing van nieuwe kunststof kozijnen bepaalt. Wanneer je graag gebruik maakt van de voordelen van een kunststof kozijn, maar je vind een houten uiterlijk wel degelijk charmant, is er de mogelijkheid om de kunststof kozijnen te voorzien van een hout nerf structuur.  

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn veruit het populairst door de gunstige prijs, de kwaliteit, duurzaamheid en de uitstraling. Daarnaast is een kunststof beraming goed te combineren met HR++-glas. Men denkt snel dat kunststof kozijnen niet goed voor het milieu is en slecht te combineren met oudere woningen, niks is minder waar.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn erg sterk en hebben een elegante uitstraling. Doordat aluminium kozijnen weerbestendig, kleurvast en duurzaam zijn, heb je bijna geen onderhoud. Dit maakt aluminium kozijnen zijn investering meer dan waard. De draaidelen van aluminium kozijnen en draai kiep ramen zijn in een aparte kleur te bestellen. De draaidelen van aluminium kozijnen en draai kiep ramen zijn in een aparte kleur te bestellen.

Houten kozijnen

Tot slot kan je kiezen voor houten kozijnen. Dit soort kozijnen worden vaak gekozen om hun mooie en klassieke uitstraling. Houten kozijnen worden meestal gemaakt van hardhout, wat erg makkelijk te schilderen is en goed isoleert.

Soorten kozijnen

Naast de keuze in de verschillende soorten materiaal, kan je een keuze maken uit verschillende soorten kozijnen die je wilt aanschaffen. Zo heb je kozijnen met of zonder vast glas, kozijnen met een draai of kiepraam, specifieke soorten raamkozijnen en verschillende soorten val ramen.

Draairamen

Voor echt grote raamopeningen zijn er ook schuifdeuren met drie rails en drie vleugels. Open kiepramen nemen weinig plaats in en zullen dus niet gauw in de weg zitten. Verluchten met kiepramen die niet volledig open kunnen duurt veel langer dan met draairamen en is daarom weinig interessant in koude periodes. Een raambegrenzer beperkt de openingshoek en houdt de vleugel op zijn plaats bij felle windstoten. Bij draairamen op de verdiepingen voorkomt een afsluitbare greep ook dat kinderen ongewenst het raam openen. Doordat de vleugel bij sommige ramen tot 180° opengaat, zijn draairamen ideaal om snel een groot volume lucht te verversen.

Val ramen

Doordat het val raam niet draaibaar is, is het raam ook veilig als er kleine kinderen in de ruimte rondlopen. Door de sleutel kan je de val raam op slot zetten, een val raambeveiliging. Een val raam draait niet maar kiept alleen. Een val raam biedt uitstekende mogelijkheden voor ventilatie. Nog een ander verschil is dat het krukje van de bediening aan de bovenkant kan zitten of aan de zijkant. Deze maakt net als een draai val raam een vallende beweging.

Draai- val ramen

Een val raam wordt geleverd met het volgende hang en sluitwerk (verschilt per model val raam, klink boven of klink zijkant): Een val raam wordt door ons compleet geleverd met sluiting en bediening.

Schuiframen

Onze schuiframen worden naar wens voorzien van isolatieglas, geluidremmend glas, monumentenglas, enkel glas of dubbel glas. Schuiframen zijn niet alleen onderhoudsarm (aluminium) en isolerend, ook beschikken ze over een lange levensduur en voldoen ze aan de vereisten van inbraakweerstandsklasse 2. Een aluminium schuifraam biedt levenslang voordelen: bij nieuwbouw, renovatie én bij vervanging van bestaande schuiframen! De schuiframen zijn voorzien van slanke, aluminium profielen, waardoor ze maximale lichtinval garanderen.