Serre kopen
Wellicht wilt u heel graag een serre kopen, maar hebt u nog geen keuze kunnen maken tussen de glazen serre, tunnelserre of de aluminium serre. Een glazen serre kopen is wellicht een investering, maar u kunt jarenlang van de moestuin in uw kas genieten. De woonserre creëert een woning vol licht door de glazen wanden (en soms zelfs dak). Een serre bestaat vaak grotendeels uit glas wat direct zorgt voor extra veel licht in de kamer.

Serre en materiaal

Natuurlijk bestaat een serre voor het grootste deel uit glas, maar deze glazen serre wordt vaak aangevuld met andere materialen. Een serre aanbouw bestaat grotendeels uit glas, waardoor je het hele jaar door in de kamer kan genieten. Een serre is een ruimte om behaaglijk te zitten met prachtig uitzicht op de tuin. Voordat u een serre koopt is het verstandig eerst goed na te denken over de locatie van uw serre. Aan welke zijde van uw huis wilt u dit bijvoorbeeld plaatsen? Hoeveel ruimte heeft u ter beschikking, is er genoeg ruimte? Houdt vooral zeker goed rekening met het lichtinval, dat is wel het belangrijkste. U wilt er natuurlijk wel van verzekerd te zijn dat u na het plaatsen van uw serre wel optimaal kunt genieten van het zonlicht.

Serre en ligging

De ligging van een serre is uitermate belangrijk en dat is de reden waarom we deze als eerste benoemen. Ligt een serre namelijk op de plek waar altijd de zon op staat, dan moet u er rekening mee houden dat het er behoorlijk warm in kan worden. Wanneer u kiest voor een serre op deze plek dan kunt u eigenlijk niet volstaan met een serre die basic is. U koopt dan namelijk een serre waar u naderhand nog veel aanpassingen in zult gaan aanbrengen. Meer informatie over de kosten van een serre op Dankersbouw.nl.

Voordelen van een serre:

  • Meer licht in huis
  • Meer warmte in huis
  • Woning wordt optisch groter
  • Waardestijging van uw woning

Kies een leverancier

Een leverancier kiest u het beste door eerst prijzen te vergelijken. Dat doet u met onderstaande button. U krijgt meerdere offertes in uw mailbox die u mag vergelijken. Dat zal u al snel een voordeel opleveren wat behoorlijk kan oplopen. U vergelijkt offertes aan de hand van onderstaande checklist.
  • De kosten van het materiaal vergelijken. Door de kosten van materiaal te vergelijken bespaart u flink. De ene leverancier levert met groter aantallen waardoor deze goedkoper kan inkopen dan de andere. U profiteert daarvan.
  • De kosten van het arbeidsloon naast elkaar leggen. U kijkt naar het aantal te werken uren en het uurloon wat daarvoor berekend wordt.
  • De hoogte van de BTW vergelijken. Dat houdt in dat u geen prijzen exclusief BTW hoeft te accepteren op een offerte.
 

Wat zijn uw wensen

Los van de ligging van de serre heeft u uiteraard ook uw eigen woonwensen. U mag deze op een rij zetten voordat u contact opneemt met een leverancier van serres. Denkt u daarbij aan de mogelijkheid om de zijwanden te kunnen open schuiven zodat er een opening naar uw tuin ontstaat. Daarnaast willen veel mensen dat het dak kan worden opengeschoven zodat de buitenlucht goed naar binnen kan komen. Een schuifdak is ook een optie om een serre en uw huis eens goed door te luchten. Bedenkt u zich goed dat u voor dergelijke luxe opties behoorlijk wat meer zult betalen aan de leverancier.

 

Het is goed om voordat u een serre gaat aanschaffen goed naar uw budget te kijken. U kunt dan namelijk zien wat voor mogelijkheden er voor u zijn. U kunt een serre bekostigen op meerdere manieren. We hebben ze voor u op een rij gezet.
  • Een tweede hypotheek. Staat uw huis niet onder water en neemt de waarde van uw huis aanzienlijk toe door het aanschaffen van een serre, dan kunt u een tweede hypotheek afsluiten voor de aanschaf van een serre. U betaalt in dat geval maandelijks een deel van de serre af via de hypotheek. De rente kunt u aftrekken bij uw belastingaangifte wat het geheel voor u uiterst comfortabel maakt.
  • Een financiering. Veel leveranciers van serres bieden u de mogelijkheid om een serre te financieren. In feite heeft men een contract met kredietverstrekkers die u het bedrag lenen tegen een behoorlijk hoge rente. Wanneer u dat wilt kunt u uiteraard ook kiezen voor een financiering. U kunt de rente aftrekken van de belasting eens per jaar.
  • Eigen middelen. Het kan uiteraard ook zijn dat u geld apart had gezet voor een serre. In dat geval betaalt u de serre uit eigen (spaar) middelen. U betaalt in dat geval de serre uit eigen middelen. Veel mensen kiezen ervoor om een serre aan te schaffen wanneer er een dertiende maand binnenkomt of wanneer het vakantiegeld binnen komt.